Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Kuchyni

 Recept na bábovku:

Ráda bych se s vámi podělila o recept na víbornou tvarohovou bábovku, teda pokud nejste proti :)

Budete potřebovat : 300g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 2 až 3 vanilkové cukry ( podle chuti ), citronovou kůru, 6 vajec, 250g cukru, 250g hery nebo másla ( podle toho co máte ale hera je lepší), mekký tvaroh 25dkg, ( můžou být i hrozinky ), a stranou si dáme heru nebo máslo na vymazání a mouku na vysypání formy.

Návod : 

Nejprve si vezmeme formu na bábovku a vymažeme ji máslem dáme ji na chvíli do lednice.

Pak si vezmeme 1 malou a 1 velkou mísu a vajíčka. Vajíčka rozklepneme, bílek dáme do menší mísi a žloutek do větší takto rozklepáváme všech 6 vajec.Potom si vezmeme ještě jednu misku a do té nasypeme 30dkg pol. mouky a 1 kypřící prášek důkladně promícháme a necháme na stole.  Vezmeme si celou heru a nakrájíme ji na kostičky aby šla lépe šlehat, do větší misky. Potom trošku osolíme bílek v malé misce a vyšleháme ho na sníh. Do velké msky si nasypeme 25dkg cukru ( na šlehání je lepší moučkový ale je to jedno ) a nastrouháme do ní také citronovou kůru. Také nasypeme 2 až 3 vanilkové cukry podle toho kolik má kdo rád ( já dávám 2 ) a začneme šlehat do te doby dokud tam už nebude cítit cukr a do světlejšího těsta.( Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů ) Potom přidáme 1 měkký tvaroh a promícháme. Pak přisypeme mouku s kypřícím práškem a znovu důkladně zamícháme.Nakonec prydáme sníh a jen trochu a pomalu ho vmícháme do těsta. Vyndáme z lednice formu a vysypeme ji moukou , nalejeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů zhruba na 20 min.

A máte babovku :DDD 

 

j16667.jpg

Recept na muffiny:

 

A tady máte další recept na mojí oblíbenou mlsku Muffiny =-D.         

Ingredience: 

80 g másla  

120 g moučkového cukru

2 vejce 

1 lžíce nastrouhané citronové kůry

2 lžíce citronové šťávy

280 g hladké mouky

1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

200 ml zakysané smetany 

Na krém : 

250 ml mléka

1 sáček vanilkového pudinkového prášku 

60 g krupicového cukru

200 g  másla

1. 

Máslo necháme změknout a pak ho utřeme s cukrem, vejci, citronovou šťávou a kůrou. Vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem a nakonec do těsta přidáme zakysanou smetanu.

2. 

Připravíme si plech a na něj naskládáme papírové košíčky ( vychází to asi na 13 kusů ) a naplníme je do poloviny těstem.Pečeme v troubě předehřáté na 190*C asi 20 min.

3.

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout Pak ho rozšleháme ručním šlehačem a pak do pudinku vmícháme na kousky nakrájené máslo ( ale nechte ho také trochu změknout ) Vše společně vyšleháme na hladký krém. Krémem potřeme povrch muffinů a ozdobíme je. ( třeba marcipánem nebo dortovím zdobením ).

 

Přibližně třináct kusů

Příprava: 45 minut

Pečení: 20 minut

 

img_0512.jpg

Veselá salámová svačinka

Mám něco pro nás , kteří nejsme tak vzdatní kuchaři. Chcete někomu udělat něco dobrého, nenáročného a hezkého a ještě je to rychlé. ;)

Co potřebujete:

plátkové salámy (Více druhů nevadí - já použila šunkový  a vysočinu)
rajče, okurku...
housku, rohlík
párátka
 

V jakém provedení si to uděláte je jen na vás. Já jsem zvolila prvedení lodi.

Odřízneme spodek housky a obrátíme ho spodkem nahoru. Vršek housku už nás nezajímá. Vezmeme si párátko a kolečko salámu. Kolečko salámu přeložíme na čtvrtku a pomocí párátka/párátek ho připevníme na housku, tak, aby se nám tam vešlo jětě jedno. Mělo by mít zhruba tvar troujúhelníku. To samé uděláme ještě jednou a pokud nám zbyde hodně místa, tak i po třetí. Po taíři rosptostřeme kolečka salámů. Jiným salámem uděláme vlny pomocí zmačání koleček, aby držela dáme na ně housku. Do može uděláme vystupující kameny pomocí rajčat a okurek.

dscn0703.jpg

Pokud jste to zkusili rozhodně dejte url fotky dokomentíků a za každý váš kreativní nápad budu moc ráda. Snad se vám to povede lépe než mě. ;) Vaše Monča.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář